
Silo ve Depo Fumigasyonu
Silo fumigasyonu fazla miktarda tahıl ürünü söz konusu olduğunda, ürününün depo içinde saklanması aşamasında ürünün korunması için en etkili yöntemlerden biri olmaktadır. Silo sağlığı, fumigasyon etkinliğini doğrudan etkilemektedir. Bunun için her mevsim hasat zamanından önce siloların kontrolü ve yapısal denetimleri yapılmalıdır.
Depolar, farklı türdeki ürünlerin ve malların depolanması için daha fazla esneklik sağlamaktadır. Bir depoda yapılacak olan fumigasyon işlemi depoda bulunan ürünlerin özelliklerine göre değişmektedir. Depolarda böcek türlerine rastlanıldığı takdirde fumigasyon yöntemi ile bu zararlılar kolayca ortadan kaldırılmaktadır.
Buğday ve diğer kuru yiyecekler hasattan sonra depolanır ve paket ve işlenmeleri için silolarda bekletilmektedir. Bu tür gıdaların her zaman böcek istilası ile karşı karşıya kalma tehlikesi bulunmaktadır. Tahıl böcekleri, güveler ve diğer haşereler hızlı bir şekilde siloları ve depoları istila edebilmektedir. Sonuç olarak ürünler zarar görmekte ve insan sağlığını tehlikeye atacak ortamlar oluşmaktadır. Zararlı böcek kontrolünün en etkili yöntemi fumigasyon uygulamasına dayanan ilaçlama yöntemidir. Bu yöntemde böceklerle birlikte larvalar ve yumurtalar da öldürülmektedir.
Silo fümigasyonunun faydaları;
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün raporuna göre, dünyada gıda ürünlerinin neredeyse üçte biri her yıl bozulmakta veya israf edilmektedir. Ürün kayıplarının büyük bir kısmı haşere sorunlarından kaynaklanmaktadır. Silo ve depo fümigasyonu, tahıllardaki zararlı böcek istilasını kontrol etmek ve bu zararlıları ortadan kaldırmak için etkili bir çözüm olmaktadır. Silo ve depo fumigasyonları, düşük bir maliyetle büyük miktarda ürünün bir anda işlem görmesini sağlamaktadır.
Silo ve depo fümigasyonunun diğer faydaları:
• Zaman kazandırmaktadır.
• Maliyet ve gıda israfını azaltmaktadır.
• İşletmenizin katı gıda kurallarına uymasına yardımcı olmaktadır.
Birincil Depolanmış Ürün Zararlıları ve Silo Fumigasyonu
Bu grupta bulunan zararlılar, işlenmiş ve işlenmemiş tüm tahıl formlarına zarar vermektedir. Özellikle tarladan depolamaya kadar uzanan süreçte kayıplara neden olan bu zararlı türleri, aynı zamanda ürünlerin ekonomik değerini de düşürmektedir. Depolama esnasında Silo Fumigasyonu veya Depo Fumigasyonu zararlıların kontrol altına alınmasında etkin rol oynar. Ülkemizde en sık karşılaşılan birincil depolanmış ürün zararlılarından bazıları şunlardır ;

İkincil Depolanmış Ürün Zararlıları ve Silo Fumigasyonu
Ağız parçaları ve yapıları gereği sağlam tahıl danelerine zarar veremezler. Bu sebeple ya zarar görmüş danelerde veya ürünlerin işlenip mamul haline getirildikleri tesislerde daha çok yayılım gösterirler. Bu zararlı türlerine karşı Entofarma, Silo Fumigasyonu, Bina Fumigasyonu, Konteyner Fumigasyonu veya Gemi Fumigasyonu işlemlerinden uygun olan bir tanesini tercih edilebilir. Ülkemizde karşılaşılan bazı ikincil depolanmış ürün zararlıları şunlardır.
Hızlı İletişim
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle iletişime geçmekten kaçınmayın. Anında Size Geri Döneceğiz.
info@hasdalgrup.com
0 (850) 346-2117